Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w cebulowo-porowym sosie

Śledzie w cebulowo-porowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 716

Dodano:

Odsłon: 37368

Takie proste i pyszne śledziki świetnie sprawdzą się na wigilijnym stole.

Składniki

  • 6 filetów śledziowych
  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 pory
  • 2 jabłka
  • sok z jednej cytryny
  • Pieprz
  • cukier
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    1.Śledzie wymoczyć 15-20 minut.
    2.Pokroić na małe kawałki i ułożyć w salaterce.
    3.Cebulę i por drobno posiekać. Posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na kilka minut.
    4.Jabłko drobno pokroić i polać połową soku z cytryny, wymieszać.
    5.Majonez i jogurt wymieszać, doprawić pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
    6.Do sosu dodać jabłko, por i cebulę. Polać nim śledzie lub całość wymieszać.
    7.Posypać posiekaną natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń