Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w curry z ogórkiem konserwowym i cebulą, to pyszne danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodycz orientalnych przypraw, słoność śledzia i odrobina pikantności łączą się w tej sałatce tworząc cudowny smak i kolor. Nie od dziś wiadomo, że nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw, dlatego tym bardziej polecam przepis na śledzie w sosie curry z ogórkiem konserwowym i cebulą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422615
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2418
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422615
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2418
Składniki
Śledzie płuczemy z solanki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około 1 godzinę do wymoczenia, w między czasie 2-3 razy zmieniamy wodę. Śledzie osuszamy i kroimy w paseczki.
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i musztardą, dodajemy curry, szczyptę pieprzu cayenne, cebulę oraz pokrajane ogórki konserwowe (można je wcześniej obrać ze skórki), doprawiamy do smaku solą oraz cukrem - sałatkę mieszamy.
Układamy w szklanej miseczce na przemian śledzie i sałatkę - odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Śledzie podajemy z chrupiącym pieczywem, np. kromkami bagietki podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku lub na patelni grillowej. Przed podaniem dekorujemy świeżą zieleniną. Smacznego :)