Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z ketchupem, szybki i proste do zrobienia.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 99
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 49
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 99
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 49
Składniki
Płaty śledziowe opłucz, zalej mlekiem i zostaw na 2 godziny. Cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, liście, ziele i pieprz i smaż około pięciu minut, dodaj miód, ketchup, koncentrat pomidorowy i ocet. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż jeszcze ze dwie minuty. Zostaw do ostygnięcia.
Płaty śledziowe odsącz na sicie, pokrój w paski i dodaj do wystudzonej cebuli, wymieszaj. Przełóż do salaterki owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na dwa dni żeby smaki się połączyły. Wtedy są najlepsze. Polecam.