Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z ketchupem, szybki i proste do zrobienia.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Składniki
Płaty śledziowe opłucz, zalej mlekiem i zostaw na 2 godziny. Cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, liście, ziele i pieprz i smaż około pięciu minut, dodaj miód, ketchup, koncentrat pomidorowy i ocet. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż jeszcze ze dwie minuty. Zostaw do ostygnięcia.
Płaty śledziowe odsącz na sicie, pokrój w paski i dodaj do wystudzonej cebuli, wymieszaj. Przełóż do salaterki owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na dwa dni żeby smaki się połączyły. Wtedy są najlepsze. Polecam.