Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z ketchupem, szybki i proste do zrobienia.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4399
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1861
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30999
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4399
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1861
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30999
Składniki
Płaty śledziowe opłucz, zalej mlekiem i zostaw na 2 godziny. Cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, liście, ziele i pieprz i smaż około pięciu minut, dodaj miód, ketchup, koncentrat pomidorowy i ocet. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż jeszcze ze dwie minuty. Zostaw do ostygnięcia.
Płaty śledziowe odsącz na sicie, pokrój w paski i dodaj do wystudzonej cebuli, wymieszaj. Przełóż do salaterki owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na dwa dni żeby smaki się połączyły. Wtedy są najlepsze. Polecam.