Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi śledzie to na pewno pod każda postacią, chociaż są tacy, który twierdzą ,że tylko klasyczne z cebulką to prawdziwe danie ze śledzi. Dlatego proponuję przepis na śledzie, które spokojnie postoją w lodówce nawet tydzień i więcej.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 291
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 241
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 291
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 241
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie zmieniając kilka razy jeśli są słone. Cebule ubieramy, kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i dusimy na małym ogniu. Nie przysmażmy. Cebula powinna być mięciutka.
Olej z octem mieszamy. Wlewamy odrobinę do słoika. Śledzie kroimy i układamy w słoiku, przekładając cebulą. Zalewamy resztą oleju i octu. Wstawiamy do lodówki -danie gotowe. Pyszna mięciutka cebula w połączeniu z olejem i śledziem Pyszne.