Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże nie ustępują smakiem innym rybom. U mnie także na Święta!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 926
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 926
Składniki
Śledzie doprowadziłam do postaci tuszek, ale jak ktoś chce, to można zrobić z nich płaty i nawet obrać je ze skóry. Zagotowałam obrane warzywa w osolonej i dopieprzonej wodzie, dodałam połowę natki pietruszki i jeden ząbek czosnku i suszone grzyby. Po pół godzinie, włożyłam opłukane śledzie i na bardzo małym ogniu ugotowałam je około 20 minut. Śledzie wyjęłam i ułożyłam w półmisku wysypanym groszkiem, kukurydzą, wyjęłam też marchewkę z bulionu i pokrojoną dodałam do półmiska. Wywar przecedziłam przez sitko, jeszcze raz podgrzałam, przecisnęłam do niego czosnek, dodałam natkę pietruszki i trochę startej skórki z cytryny. Wyłączyłam ogień. Wywar jeszcze raz przecedziłam, powinno być około pół litra, rozpuściłam w nim żelatynę - 3 łyżeczki na każde pół litra. I zalałam śledzie. Następnego dnia można się już delektować. Smacznego :)