Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże nie ustępują smakiem innym rybom. U mnie także na Święta!
Śledzie doprowadziłam do postaci tuszek, ale jak ktoś chce, to można zrobić z nich płaty i nawet obrać je ze skóry.
Zagotowałam obrane warzywa w osolonej i dopieprzonej wodzie, dodałam połowę natki pietruszki i jeden ząbek czosnku i suszone grzyby.
Po pół godzinie, włożyłam opłukane śledzie i na bardzo małym ogniu ugotowałam je około 20 minut.
Śledzie wyjęłam i ułożyłam w półmisku wysypanym groszkiem, kukurydzą, wyjęłam też marchewkę z bulionu i pokrojoną dodałam do półmiska.
Wywar przecedziłam przez sitko, jeszcze raz podgrzałam, przecisnęłam do niego czosnek, dodałam natkę pietruszki i trochę startej skórki z cytryny. Wyłączyłam ogień. Wywar jeszcze raz przecedziłam, powinno być około pół litra, rozpuściłam w nim żelatynę - 3 łyżeczki na każde pół litra. I zalałam śledzie. Następnego dnia można się już delektować.
Smacznego :)
Bardzo prosty przepis na marynowane śledzie w śmietanie. Potrawa, której nie...
Odsłon: 9646
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 43
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 25
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 134
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 43
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 25
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 134
Składniki
Śledzie doprowadziłam do postaci tuszek, ale jak ktoś chce, to można zrobić z nich płaty i nawet obrać je ze skóry. Zagotowałam obrane warzywa w osolonej i dopieprzonej wodzie, dodałam połowę natki pietruszki i jeden ząbek czosnku i suszone grzyby. Po pół godzinie, włożyłam opłukane śledzie i na bardzo małym ogniu ugotowałam je około 20 minut. Śledzie wyjęłam i ułożyłam w półmisku wysypanym groszkiem, kukurydzą, wyjęłam też marchewkę z bulionu i pokrojoną dodałam do półmiska. Wywar przecedziłam przez sitko, jeszcze raz podgrzałam, przecisnęłam do niego czosnek, dodałam natkę pietruszki i trochę startej skórki z cytryny. Wyłączyłam ogień. Wywar jeszcze raz przecedziłam, powinno być około pół litra, rozpuściłam w nim żelatynę - 3 łyżeczki na każde pół litra. I zalałam śledzie. Następnego dnia można się już delektować. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 12
Oryginalny langosz
Langosz to specjalność kuchni węgierskiej. Na Węgrzech sprzedawany jest jako...
Odsłon: 4426