Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże nie ustępują smakiem innym rybom. U mnie także na Święta!
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 108
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17686
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 108
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17686
Składniki
Śledzie doprowadziłam do postaci tuszek, ale jak ktoś chce, to można zrobić z nich płaty i nawet obrać je ze skóry. Zagotowałam obrane warzywa w osolonej i dopieprzonej wodzie, dodałam połowę natki pietruszki i jeden ząbek czosnku i suszone grzyby. Po pół godzinie, włożyłam opłukane śledzie i na bardzo małym ogniu ugotowałam je około 20 minut. Śledzie wyjęłam i ułożyłam w półmisku wysypanym groszkiem, kukurydzą, wyjęłam też marchewkę z bulionu i pokrojoną dodałam do półmiska. Wywar przecedziłam przez sitko, jeszcze raz podgrzałam, przecisnęłam do niego czosnek, dodałam natkę pietruszki i trochę startej skórki z cytryny. Wyłączyłam ogień. Wywar jeszcze raz przecedziłam, powinno być około pół litra, rozpuściłam w nim żelatynę - 3 łyżeczki na każde pół litra. I zalałam śledzie. Następnego dnia można się już delektować. Smacznego :)