Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża dawka jodu nawet dla tych, którzy niekoniecznie lubią tradycyjnie przyrządzoną rybę.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim obraną, pokrojoną w krążki cebulę. Dodać miód, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Płaty matiasów wypłukać, pokroić na małe kawałki. W salaterce układać naprzemiennie warstwy sosu i śledzia (lub po prostu można wymieszać). Wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 h, by smaki się przegryzły.