Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża dawka jodu nawet dla tych, którzy niekoniecznie lubią tradycyjnie przyrządzoną rybę.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1450
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1450
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Składniki
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim obraną, pokrojoną w krążki cebulę. Dodać miód, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Płaty matiasów wypłukać, pokroić na małe kawałki. W salaterce układać naprzemiennie warstwy sosu i śledzia (lub po prostu można wymieszać). Wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 h, by smaki się przegryzły.