Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję filety śledziowe z cebulą i cytryną w oleju lnianym. Śledzie są pyszne i aromatyczne. Najlepsze po 3 – 4 dniach od przygotowania dlatego warto przygotować je wcześniej aby na Wigilie i Święta były gotowe do zjedzenia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie lub mleku przez kilka godzin. Następnie wypłukać, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać, z cytryn zetrzeć skórkę.
Cebulę wymieszać ze skórką z cytryn, dodać sok wyciśnięty z cytryn oraz pieprz mielony i w ziarenkach, goździki mielone, cukier trzcinowy oraz suszony imbir. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
Na dnie słoika ułożyć warstwę śledzi, przykryć je cebulą i tak układać warstwami do wyczerpania składników pamiętając aby na wierzchu była cebula. Całość zalać olejem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 3 dni.