Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję filety śledziowe z cebulą i cytryną w oleju lnianym. Śledzie są pyszne i aromatyczne. Najlepsze po 3 – 4 dniach od przygotowania dlatego warto przygotować je wcześniej aby na Wigilie i Święta były gotowe do zjedzenia.
Potrawa świąteczna, u mnie zarówno na wigilię jak i na Wielkanoc, znana chyba...
Odsłon: 14097
Zdrowa przekąska o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych - ce...
Odsłon: 17774
Śledzie w oleju lnianym, z sokiem i skórką cytrynową – doskonałe zarówno na c...
Odsłon: 6029
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 69
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 69
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie lub mleku przez kilka godzin. Następnie wypłukać, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać, z cytryn zetrzeć skórkę.
Cebulę wymieszać ze skórką z cytryn, dodać sok wyciśnięty z cytryn oraz pieprz mielony i w ziarenkach, goździki mielone, cukier trzcinowy oraz suszony imbir. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
Na dnie słoika ułożyć warstwę śledzi, przykryć je cebulą i tak układać warstwami do wyczerpania składników pamiętając aby na wierzchu była cebula. Całość zalać olejem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 3 dni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Babeczki wielkanocne na słono
Przekąski
Pasta jajeczna z ogórkiem
Przekąski
Roladki z szynki
Przekąski
Jajka faszerowane pasztetem
Babeczki wielkanocne na słono
Wytrawne babeczki wielkanocne z jajkiem przepiórczym w środku. Ich przygotowa...
Odsłon: 938
Pasta jajeczna z ogórkiem
Smaczna i szybka pasta jajeczna z dodatkiem czerwonej cebuli i ogórków kiszon...
Odsłon: 4846