Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję filety śledziowe z cebulą i cytryną w oleju lnianym. Śledzie są pyszne i aromatyczne. Najlepsze po 3 – 4 dniach od przygotowania dlatego warto przygotować je wcześniej aby na Wigilie i Święta były gotowe do zjedzenia.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3349
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 901
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3349
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 901
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie lub mleku przez kilka godzin. Następnie wypłukać, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać, z cytryn zetrzeć skórkę.
Cebulę wymieszać ze skórką z cytryn, dodać sok wyciśnięty z cytryn oraz pieprz mielony i w ziarenkach, goździki mielone, cukier trzcinowy oraz suszony imbir. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
Na dnie słoika ułożyć warstwę śledzi, przykryć je cebulą i tak układać warstwami do wyczerpania składników pamiętając aby na wierzchu była cebula. Całość zalać olejem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 3 dni.