Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je po raz pierwszy, ponieważ moja rodzina pyta zawsze czy będzie jakieś nowe danie. Zrobiłam już teraz by zaakceptowali bądź odrzucili. Smakowały wszystkim. Najlepsze po dwóch dniach.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1324
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 245
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 568
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1324
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1788
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 245
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 568
Składniki
Filety śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na skośne, 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać miód i rodzynki. Chwilę smażyć na wolnym ogniu. Wlać czerwone wino, dodać pokruszone pierniczki i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając odparować nadmiar płynu. Na końcu wlać sok z cytryny. Doprawić solą czarnym pieprzem. Sos całkowicie przestudzić. Połączyć z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do szklanego naczynia i odstawić na 2 dni by się przegryzły.