Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je po raz pierwszy, ponieważ moja rodzina pyta zawsze czy będzie jakieś nowe danie. Zrobiłam już teraz by zaakceptowali bądź odrzucili. Smakowały wszystkim. Najlepsze po dwóch dniach.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231749
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36343
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231749
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36343
        
        
                Składniki
Filety śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na skośne, 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać miód i rodzynki. Chwilę smażyć na wolnym ogniu. Wlać czerwone wino, dodać pokruszone pierniczki i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając odparować nadmiar płynu. Na końcu wlać sok z cytryny. Doprawić solą czarnym pieprzem. Sos całkowicie przestudzić. Połączyć z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do szklanego naczynia i odstawić na 2 dni by się przegryzły.