Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je po raz pierwszy, ponieważ moja rodzina pyta zawsze czy będzie jakieś nowe danie. Zrobiłam już teraz by zaakceptowali bądź odrzucili. Smakowały wszystkim. Najlepsze po dwóch dniach.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7593
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7593
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Filety śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na skośne, 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać miód i rodzynki. Chwilę smażyć na wolnym ogniu. Wlać czerwone wino, dodać pokruszone pierniczki i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając odparować nadmiar płynu. Na końcu wlać sok z cytryny. Doprawić solą czarnym pieprzem. Sos całkowicie przestudzić. Połączyć z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do szklanego naczynia i odstawić na 2 dni by się przegryzły.