Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je po raz pierwszy, ponieważ moja rodzina pyta zawsze czy będzie jakieś nowe danie. Zrobiłam już teraz by zaakceptowali bądź odrzucili. Smakowały wszystkim. Najlepsze po dwóch dniach.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 150
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2580
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 150
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2580
Składniki
Filety śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na skośne, 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać miód i rodzynki. Chwilę smażyć na wolnym ogniu. Wlać czerwone wino, dodać pokruszone pierniczki i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając odparować nadmiar płynu. Na końcu wlać sok z cytryny. Doprawić solą czarnym pieprzem. Sos całkowicie przestudzić. Połączyć z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do szklanego naczynia i odstawić na 2 dni by się przegryzły.