Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te śledzie pokazywał Andrzej Polan w programie Dzień Dobry TVN. Wypróbowałam już kilkakrotnie i po śledziach w oleju te są kolejne bardzo lubiane w mojej rodzince. Nie są mocno octowe (takich nie lubię) a delikatnie słodkawe. Idealnie sprawdzą się na przekąskę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Śledzie odcedzamy z zalewy, kroimy na niewielkie kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na ok. 12 godz. Po tym czasie odcedzamy z mleka, płuczemy wodą i odstawiamy na sicie aż obeschną. Cebulę kroimy w piórka a obraną marchewkę w plastry po skosie. Wodę zagotowujemy, dodajemy cebulę i marchewkę. Gotujemy kilka minut i dodajemy ocet. Doprawiamy solą i cukrem. Dorzucamy przyprawy ale już nie gotujemy. Zalewę studzimy i zimną zalewamy śledzie. Odstawiamy do lodówki.