Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla typowego śledzika w oleju
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114580
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7394
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114580
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7394
Składniki
1. filety namoczyć w czystej, zimnej wodzie, jak będą już prawie wymoczone, dolać do wody 2-3 łyżki octu, żeby śledzie nabrały lekko kwaśnego smaku, odlać wodę, pokroić na 2-cm kawałki, 2. cebulę pokroić w kosteczkę, jabłko zetrzeć na grubej tarce, 3. majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, dodać cebulę i jabłko (dodać tyle jabłka i cebuli, ile uważany za odpowiednie do smaku), dodać do smaku soli i pieprzu, 4. śledzie wymieszać z sosem, odstawić do przegryzienia smaków, smacznego