Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja doskonała na wigilijny stół czyli śledź w sosie chrzanowym z jabłkiem i cebulką. Delikatny śmietanowy sos z chrzanowym twistem, przełamany kwaskowym jabłkiem
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1384
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1384
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 356
Składniki
Cebulkę drobno posiekać, posypać odrobiną cukru i polać połową łyżeczki cytryny i ugnieść lekko. Do miski przełożyć majonez, śmietanę, chrzan, resztę soku z cytryny i cukru, sól i pieprz, wymieszać. Śledzie pokroić na kawałki, zalać sosem, dodać cebulkę, starte jabłko i natkę, wymieszać całość, odstawić do lodówki, żeby się wszystko przegryzło.