Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich ulubionych rybnych przekąsek. Pomidorowy sos przełamany słodyczą miodu i rodzynek fantastycznie komponuje się ze śledziami w zalewie octowej. Tak przyrządzone śledzie co roku goszczą na moim świątecznym stole.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Składniki
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie przez ok. 10 minut. Odcedzić. Cebulę zarumienić na oleju. Dodać koncentrat, ketchup, miód i sok z cytryny. Smażyć chwilę na wolnym ogniu do połączenia się składników. Dodać rodzynki i doprawić płatkami chili. Płaty śledziowe podzielić na ok. 3 cm kawałki. W słoiku układać naprzemiennie śledzie i sos pomidorowy. Śledzie wstawić do lodówki do przegryzienia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.