Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie marynowane w sosie pomidorowym z papryką konserwową, cebulą, gorczycą i przypawami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10514
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3166
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10514
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3166
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilkę podsmażamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i wlewamy do cebuli, dusimy na małych ogniu. Paprykę konserowową kroimy w paseczki i dodajemy do patelni. Wrzucamy również liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i pieprz. Przyprawiamy do smaku. Dusimy około 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Filety śledziowe kroimy w zgrabne paski. Do słoika na przemian wykładamy troszkę śledzi i polewamy kilkoma łyżkami sosu. Na końcu powinien znaleźć się sos. Tak przygotowane śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)