Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie salsa
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2634
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 918
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2634
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 918
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i marchewkę w drobne słupki. ( im mniejsze tym szybciej się ugotuję). Zalać zblendowanymi pomidorami z puszki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw ok. 30 minut. Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat, paprykę słodką, zioła prowansalskie, cukier, sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę. Śledzie wymieszać z przygotowaną zalewą. Odstawić na 12 godzin. Smacznego!