Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i marchewkę w drobne słupki. ( im mniejsze tym szybciej się ugotuję). Zalać zblendowanymi pomidorami z puszki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw ok. 30 minut.
Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat, paprykę słodką, zioła prowansalskie, cukier, sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia.
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.
Śledzie wymieszać z przygotowaną zalewą. Odstawić na 12 godzin. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)3 Kto głosował? | Odpowiedz