Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie salsa

Śledzie w sosie salsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13908

Dodano:

Odsłon: 5982

Śledzie w sosie salsa

Składniki

  • Śledzie w oleju 500 g
  • Cebula średnia
  • Pomidory krojone z puszki
  • Papryka czerwona 1/2
  • Marchewka mała
  • Koncentrat pomidorowy łyżeczka
  • Zioła prowansalskie 1/3 łyżeczki
  • Papryka słodka 1/3 łyżeczki
  • Cukier łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie w sosie salsa

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i marchewkę w drobne słupki. ( im mniejsze tym szybciej się ugotuję). Zalać zblendowanymi pomidorami z puszki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw ok. 30 minut.


    Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat, paprykę słodką, zioła prowansalskie, cukier, sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia.


    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.


    Śledzie wymieszać z przygotowaną zalewą. Odstawić na 12 godzin. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń