Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie salsa
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68226
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1990
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68226
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1990
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i marchewkę w drobne słupki. ( im mniejsze tym szybciej się ugotuję). Zalać zblendowanymi pomidorami z puszki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw ok. 30 minut. Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat, paprykę słodką, zioła prowansalskie, cukier, sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę. Śledzie wymieszać z przygotowaną zalewą. Odstawić na 12 godzin. Smacznego!