Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół polecam tak przygtowane śledzie.Są bardzo smaczne i mają ciekawy kolor.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3903
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3903
Składniki
Śledzie wymoczyć przez 3-4 godz.co jakiś czas zmieniając im wodę. Do miski dać śmietanę ,cukier,pieprz i nitki szafranu. Trzepaczką rozmieszać śmietanę ,cukier i szafran do jego rozpuszczenia. Cebulkę odcedzić dać do miski ze śmietaną. Śledzie pokroić w paski 1,5 cm,dymkę posiekać. Wrzucić do miski.Dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i odstawić na 3-4 godz.do lodówki.
Smacznego życzę!