Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół polecam tak przygtowane śledzie.Są bardzo smaczne i mają ciekawy kolor.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52056
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52056
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
Składniki
Śledzie wymoczyć przez 3-4 godz.co jakiś czas zmieniając im wodę. Do miski dać śmietanę ,cukier,pieprz i nitki szafranu. Trzepaczką rozmieszać śmietanę ,cukier i szafran do jego rozpuszczenia. Cebulkę odcedzić dać do miski ze śmietaną. Śledzie pokroić w paski 1,5 cm,dymkę posiekać. Wrzucić do miski.Dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i odstawić na 3-4 godz.do lodówki.
Smacznego życzę!