Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół polecam tak przygtowane śledzie.Są bardzo smaczne i mają ciekawy kolor.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1971
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1971
Składniki
Śledzie wymoczyć przez 3-4 godz.co jakiś czas zmieniając im wodę. Do miski dać śmietanę ,cukier,pieprz i nitki szafranu. Trzepaczką rozmieszać śmietanę ,cukier i szafran do jego rozpuszczenia. Cebulkę odcedzić dać do miski ze śmietaną. Śledzie pokroić w paski 1,5 cm,dymkę posiekać. Wrzucić do miski.Dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i odstawić na 3-4 godz.do lodówki.
Smacznego życzę!