Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół polecam tak przygtowane śledzie.Są bardzo smaczne i mają ciekawy kolor.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44650
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182090
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 245
Składniki
Śledzie wymoczyć przez 3-4 godz.co jakiś czas zmieniając im wodę. Do miski dać śmietanę ,cukier,pieprz i nitki szafranu. Trzepaczką rozmieszać śmietanę ,cukier i szafran do jego rozpuszczenia. Cebulkę odcedzić dać do miski ze śmietaną. Śledzie pokroić w paski 1,5 cm,dymkę posiekać. Wrzucić do miski.Dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i odstawić na 3-4 godz.do lodówki.
Smacznego życzę!