Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak to jest to co lubię bardzo razem z moim starszym synem. Są pyszne i kwaśne tak jak lubię. Tak więc przepis jest dla amatorów kwaśnych śledzi:-))
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68138
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1973
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68138
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1973
Składniki
Płaty śledziowe należy najpierw wymoczyć a następnie pokroić na kawałki. Ja kroiłam na 2 - cm. Wszystkie składniki oprócz śledzi czyli:szklanka wody, 3/4 szklanki octu, 1/2 szklanki oleju, 4 cebule pokrojone w piórka, liście laurowe, 8 kulek ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka keczupu, 1 łyżeczka gorczycy, płaska łyżka soli wkładamy do garnka i zagotowujemy około 4minut Do gotującej się zalewy wkładać partiami śledzie nie przerywając wrzenia.Od momentu gdy wszystkie śledzie są już w zalewie gotować 6 minut. Przełożyć do miski przykryć i zostawić aby ostygły.