Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia :)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2146
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 653
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2146
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 653
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w pióra i sparzyć wrzątkiem. W rondelku zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Dodać obraną i startą na grubych oczkach marchewkę. Całość chwilę gotować. Do marynaty dodać ocet i olej, wystudzić.
Następnie w misce połączyć cebulę, śledzie i marynatę. Całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.