Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z cebulą w oleju

Śledzie z cebulą w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 2287 Ocena: 50325

Dodano:

Odsłon: 40330

:)

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czosnkowa cebula
  • 5 pomidorów suszonych
  • 5 ogórków konserwowych
  • 5 pieczarek marynowanych
  • 3 papryki konserwowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie z cebulą w oleju

Przygotowanie

  1. Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki i ogórki pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory ,ziele angielskie i liść laurowy ,włożyć do słoika i zalać olejem. Przed podaniem powinny postać dzień w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

USMIECH 22 sierpnia 2013 Apetycznie wyglądają, składniki też w moim guście. Zabieram :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń