Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych sposobów na śledzie...
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2733
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 540
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 180
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 546
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2733
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 540
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 180
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 546
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Matjasy wymoczyć w zimnej wodzie do uzyskania odpowiedniego stopnia słoności. Odcedzić, dokładnie osuszyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę. Następnie wyfiletować je ostrym nożem, zachowując cały wyciekający sok.
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, olejem i skórką cytrynową.
W misce połączyć matjasy, cebulę, natkę pietruszki i miąższ z cytryny. Wlać cytrynową marynatę, wymieszać. Całość przełożyć do słoika, wstawić do lodówki na 2 dni.