Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź nie zawsze musi być w oleju czy w śmietanie, ten z imbirem i pomarańczą jest w czołówce moich ulubionych sposobów na tę rybę...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Matjasy wymoczyć w zimnej wodzie do uzyskania odpowiedniego stopnia słoności. Odcedzić, dokładnie osuszyć, pokroić na kawałki.
Imbir obrać ze skórki. Używając obieraczki do warzyw lub mandoliny pokroić go w jak najcieńsze plasterki, posypać solą i zostawić na 10-15 minut.
W rondelku zagotować ocet ryżowy z wodą, cukrem i nasionami kolendry. Imbir odcisnąć z płynu, zalać wrzącą marynatą. Odstawić do ostygnięcia.
Ostrym nożem wyfiletować pomarańczę, zachowując cały wyciekający sok, miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w talarki.
W misce połączyć matjasy, cebulę i cząstki pomarańczy. Dodać marynowany imbir razem z zalewą i zachowany sok z pomarańczy. Całość przełożyć do zamykanego pojemnika i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki.