Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jak ja jesteście wielbicielami śledzia, to coś dla was. Ta wersja łączy orientalny aromat z łagodnością. Być może ocet i olej ryżowy są delikatniejsze od ich kuzynów, ale ta wersja śledzia obok cytrynowego, którego przepis znajdziecie na moim profilu są najsmaczniejsze, bo czasem im mniej, tym lepiej. Zapraszam do wypróbowania.
Nóż i deska do krojenia, słoik, naczynie małe na ocet kardamonowy, łyżeczka
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1123
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5828
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1139
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1209
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1123
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5828
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1139
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1209
Składniki
Kardamon kruszyny i moczymy w occie ryżowym około godziny.
W tym czasie filetujemy śledzie, jeśli nie trzeba moczyć. Najlepiej spróbować przed moczeniem.
Pofiletowane śledzie myjemy i odkładamy na bok.
Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę.
Śledzie kroimy w poprzek na 3-4 części i układamy warstwami w słoiku. Najpierw warstwa śledzi, następnie łyżeczka octu kardamonowego, potem łyżeczka oleju, pieprz czarny, cebula i tak powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku. Śledzie powinny się "przegryźć" przez noc i będą gotowe do jedzenia następnego dnia.