Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jak ja jesteście wielbicielami śledzia, to coś dla was. Ta wersja łączy orientalny aromat z łagodnością. Być może ocet i olej ryżowy są delikatniejsze od ich kuzynów, ale ta wersja śledzia obok cytrynowego, którego przepis znajdziecie na moim profilu są najsmaczniejsze, bo czasem im mniej, tym lepiej. Zapraszam do wypróbowania.
Nóż i deska do krojenia, słoik, naczynie małe na ocet kardamonowy, łyżeczka
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1127
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1127
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 106
Składniki
Kardamon kruszyny i moczymy w occie ryżowym około godziny.
W tym czasie filetujemy śledzie, jeśli nie trzeba moczyć. Najlepiej spróbować przed moczeniem.
Pofiletowane śledzie myjemy i odkładamy na bok.
Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę.
Śledzie kroimy w poprzek na 3-4 części i układamy warstwami w słoiku. Najpierw warstwa śledzi, następnie łyżeczka octu kardamonowego, potem łyżeczka oleju, pieprz czarny, cebula i tak powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku. Śledzie powinny się "przegryźć" przez noc i będą gotowe do jedzenia następnego dnia.