Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jak ja jesteście wielbicielami śledzia, to coś dla was. Ta wersja łączy orientalny aromat z łagodnością. Być może ocet i olej ryżowy są delikatniejsze od ich kuzynów, ale ta wersja śledzia obok cytrynowego, którego przepis znajdziecie na moim profilu są najsmaczniejsze, bo czasem im mniej, tym lepiej. Zapraszam do wypróbowania.
Nóż i deska do krojenia, słoik, naczynie małe na ocet kardamonowy, łyżeczka
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3962
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3962
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19969
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Składniki
Kardamon kruszyny i moczymy w occie ryżowym około godziny.
W tym czasie filetujemy śledzie, jeśli nie trzeba moczyć. Najlepiej spróbować przed moczeniem.
Pofiletowane śledzie myjemy i odkładamy na bok.
Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę.
Śledzie kroimy w poprzek na 3-4 części i układamy warstwami w słoiku. Najpierw warstwa śledzi, następnie łyżeczka octu kardamonowego, potem łyżeczka oleju, pieprz czarny, cebula i tak powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku. Śledzie powinny się "przegryźć" przez noc i będą gotowe do jedzenia następnego dnia.