Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jak ja jesteście wielbicielami śledzia, to coś dla was. Ta wersja łączy orientalny aromat z łagodnością. Być może ocet i olej ryżowy są delikatniejsze od ich kuzynów, ale ta wersja śledzia obok cytrynowego, którego przepis znajdziecie na moim profilu są najsmaczniejsze, bo czasem im mniej, tym lepiej. Zapraszam do wypróbowania.
Nóż i deska do krojenia, słoik, naczynie małe na ocet kardamonowy, łyżeczka
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7127
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8029
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 556
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4277
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2861
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7127
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8029
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 556
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4277
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2861
Składniki
Kardamon kruszyny i moczymy w occie ryżowym około godziny.
W tym czasie filetujemy śledzie, jeśli nie trzeba moczyć. Najlepiej spróbować przed moczeniem.
Pofiletowane śledzie myjemy i odkładamy na bok.
Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę.
Śledzie kroimy w poprzek na 3-4 części i układamy warstwami w słoiku. Najpierw warstwa śledzi, następnie łyżeczka octu kardamonowego, potem łyżeczka oleju, pieprz czarny, cebula i tak powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku. Śledzie powinny się "przegryźć" przez noc i będą gotowe do jedzenia następnego dnia.