Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1393
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 330
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1393
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 330
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godziny. Śledzie powinny być lekko słone. Osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę ok 1x1 cm. Przełożyć do salaterki. Dodać łyżkę soku z cytryny i pomieszać. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Osączyć na sicie. Koper włoski pokroić w kostkę. Tak samo jabłko, ale wcześniej obrać i pozbawić gniazda nasiennego. Łodygi selera przekroić najpierw wzdłuż, a następnie w ok 0,5 cm kawałki. Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce. Śmietanę wymieszać z serkiem z wiaderka, majonezem i przełożyć do salaterki. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok 15 min. Gotowe.