Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2150
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1167
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 185
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2150
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1167
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 185
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godziny. Śledzie powinny być lekko słone. Osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę ok 1x1 cm. Przełożyć do salaterki. Dodać łyżkę soku z cytryny i pomieszać. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Osączyć na sicie. Koper włoski pokroić w kostkę. Tak samo jabłko, ale wcześniej obrać i pozbawić gniazda nasiennego. Łodygi selera przekroić najpierw wzdłuż, a następnie w ok 0,5 cm kawałki. Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce. Śmietanę wymieszać z serkiem z wiaderka, majonezem i przełożyć do salaterki. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok 15 min. Gotowe.