Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne, z delikatną nutą czosnku, tymianku i bazylii. Śledzie w takim wydaniu świetnie sprawdzą się na przyjęciach rodzinnych.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 950
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 950
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Składniki przeznaczone na marynatę blendujemy na gładką masę, dość płynną. Śledzie układamy w misce warstwami, każdą warstwę smarujemy marynatą pomidorową. Tak przygotowane śledzie odkładamy na kilka godzin, jeśli mamy na tyle czasu, to możemy odstawić na całą noc.
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, wykładamy na półmisek, na nich układamy połówki jajek i zwinięte śledzie. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Gotowym sosem majonezowo- jogurtowym polewamy jajka. Smacznego.