Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze śledziki zrobimy zawsze sami, w domu, wybierając ulubione dodatki. Dzisiaj z suszonymi pomidorami, żurawiną i musztardą francuską.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Śledzie dobrze wymoczyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Dodać suszoną żurawinę. Zalać olejem z pomidorów i skropić 1 łyżką octu lub soku z cytryny, tak by były przykryte. Odstawić na 2-3 godziny. Cebulę drobniutko pokroić i zalać w osobnej miseczce wrzątkiem na 15 minut. Odsączyć na sicie. Pokrojone śledzie ułożyć na podłużnym półmiski, obok cebulka i musztarda a z drugiej strony pokrojone drobno suszone pomidory. Udekorować natką selera lub pietruszki.