Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze śledziki zrobimy zawsze sami, w domu, wybierając ulubione dodatki. Dzisiaj z suszonymi pomidorami, żurawiną i musztardą francuską.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5639
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 84
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 533
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1403
Składniki
Śledzie dobrze wymoczyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Dodać suszoną żurawinę. Zalać olejem z pomidorów i skropić 1 łyżką octu lub soku z cytryny, tak by były przykryte. Odstawić na 2-3 godziny. Cebulę drobniutko pokroić i zalać w osobnej miseczce wrzątkiem na 15 minut. Odsączyć na sicie. Pokrojone śledzie ułożyć na podłużnym półmiski, obok cebulka i musztarda a z drugiej strony pokrojone drobno suszone pomidory. Udekorować natką selera lub pietruszki.