Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 4950
Dodano: 14.02.2021
Odsłon: 2085
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Śledzie dobrze wymoczyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Dodać suszoną żurawinę. Zalać olejem z pomidorów i skropić 1 łyżką octu lub soku z cytryny, tak by były przykryte. Odstawić na 2-3 godziny.
Cebulę drobniutko pokroić i zalać w osobnej miseczce wrzątkiem na 15 minut. Odsączyć na sicie.
Pokrojone śledzie ułożyć na podłużnym półmiski, obok cebulka i musztarda a z drugiej strony pokrojone drobno suszone pomidory. Udekorować natką selera lub pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

zabecka 15 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo fajny pomysł na śledzika! Z chęcią spróbuję.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 14 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz