Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto aromatyczny, wyrazisty śledzik a la samba. Danie pełne świeżości, lekkiej pikantności i cytrusowego aromatu. To idealna propozycja na święta, imprezy lub szybki dodatek do pieczywa. Kolorowa papryka, chrupiąca cebula i szczypiorek w połączeniu z cytrynową zalewą tworzą kompozycję, która jest lekka, orzeźwiająca i bardzo apetyczna. Najlepiej smakują po 24 godzinach marynowania, kiedy wszystkie smaki świetnie się przegryzą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14121
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6473
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14121
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6473
Składniki
Jeśli śledzie są bardzo słone, wypłucz je i namocz w zimnej wodzie lub mleku przez 2 godziny. Osusz i pokrój w paski lub niewielkie kawałki.
Cebule pokrój w cienkie piórka. Paprykę pokrój w małą kostkę. Szczypiorek posiekaj drobno.
W małym szklanym naczyniu żaroodpornym ułóż połowę warzyw, na to przyprawy, śledzie i ponownie warzywa. Skrop wszystko sokiem z cytryny. Na koniec zalej olejem.
Przykryj i wstaw do lodówki na minimum całą noc, a najlepiej całą dobę.