Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 54
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 54
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami. Pokroić po długości w ok 1cm paski. Wybrać 6 ładnych pasków do owinięcia jajek. Pozostałe paski pokroić na ok 1cm kawałki i umieścić w salaterce.
Dodać obrane i pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę jabłka, dodać pokrojone w drobną kostkę cebulki. Dołożyć groszek wcześniej osączony z zalewy na sicie.
Dodać łyżkę posiekanego koperku, pieprz cytrynowy, śmietanę, majonez i sól do smaku. Pomieszać.
Ładnie wyrównać i na wierzchu ułożyć poprzekrawane w poprzek jajka. Każde jajko owinąć paskiem śledziowym. Na jajku można zrobić kleks z majonezu, ale niekoniecznie. Można udekorować listkiem natki pietruszki lub piórkiem koperku.
Wierzch posypać groszkiem i koperkiem dla dekoracji.
Wstawić do lodówki na ok 2 godz.
Smacznego.