Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4897
Dodano: 22.11.2011
Odsłon: 20426
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Śledzie opłukać i skropić sokiem z cytryny.Powinny być lekko słonawe.Jeżeli trzeba (tzn.są zbyt słone) namoczyć wcześniej we wodzie.Ogórki kiszone i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Cebule pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem kilka minut.Wymieszać wszystko ze śmietaną i dodać pokrojone śledzie.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

alekduz 21 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj zrobiłam. Pycha!!! Zabieram prze[pis do swojego notesika :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

limetka 17 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Smaczne i ślicznie podane !3 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 24 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
no pyszne sa taskie śledziki, bardzo ładnie podane3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
U nas zajadamysię takim śledzikiem. Bardzo ładnie podany.53 Kto głosował? | Odpowiedz