Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiosenny śledzik o każdej porze roku...
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12617
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 162
Składniki
Śledzie opłukać i skropić sokiem z cytryny.Powinny być lekko słonawe.Jeżeli trzeba (tzn.są zbyt słone) namoczyć wcześniej we wodzie.Ogórki kiszone i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Cebule pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem kilka minut.Wymieszać wszystko ze śmietaną i dodać pokrojone śledzie.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
SMACZNEGO