Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik w śmietanie

Śledzik w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4702

Dodano:

Odsłon: 19682

wiosenny śledzik o każdej porze roku...

Składniki

  • śledz ala matias 0,5 kg
  • cebula 2 szt
  • ogórek kiszony 2 szt
  • jabłko duże 1 szt
  • śmietana 18% 400g
  • szczypiorek
  • cytryna
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Śledzik w śmietanie

Przygotowanie

  1. Śledzie opłukać i skropić sokiem z cytryny.Powinny być lekko słonawe.Jeżeli trzeba (tzn.są zbyt słone) namoczyć wcześniej we wodzie.Ogórki kiszone i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Cebule pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem kilka minut.Wymieszać wszystko ze śmietaną i dodać pokrojone śledzie.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alekduz 21 grudnia 2019 Dzisiaj zrobiłam. Pycha!!! Zabieram prze[pis do swojego notesika :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 24 listopada 2011 no pyszne sa taskie śledziki, bardzo ładnie podane

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 listopada 2011 U nas zajadamysię takim śledzikiem. Bardzo ładnie podany.5

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń