Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledziowa przekąska

Śledziowa przekąska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15950

Dodano:

Odsłon: 454

Śledzik podany z fasolką szparagową.

Składniki

  • Składniki:
  • Fasolka szparagowa 40 dag
  • Śledzie w oleju 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Posiekane świeże zioła 2-3 łyżki lub natki pietruszki
  • Majonez 2-3 łyżki
  • Jogurt naturalny 1 łyżka
  • Musztarda według smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolkę oczyścić, opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odsączyć i pokroić. Śledzie drobno pokroić, wymieszać z fasolką, posiekana cebulą, zieleniną i przyprawami doi smaku. Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą do smaku, dodać do śledzi i jeszcze raz wymieszać. Schłodzić w lodówce i podawać z pieczywem jako przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń