Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą tylko 4 proste składniki do stworzenia wykwintnej przystawki lub przekąski na zimno, czyli ślimaczków. Dzięki zielonej tortilli szpinakowej doskonale prezentuje się na stole. Sprawdź, z jakimi dodatkami ją połączyć.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Serek śmietankowy umieść w misce. Orzechy włoskie drobno posiekaj. Dodaj do serka. Dorzuć też garść suszonej żurawiny. Zamieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj łyżką.
Rozłóż tortille na blacie. Na każdej z nich rozłóż farsz z serkiem śmietankowym, zostawiając około 1 centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi.
Zawiń każdą tortillę dosyć ciasno. Teraz umieść ją w folii spożywczej, dociskając mocno. Włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.