Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą tylko 4 proste składniki do stworzenia wykwintnej przystawki lub przekąski na zimno, czyli ślimaczków. Dzięki zielonej tortilli szpinakowej doskonale prezentuje się na stole. Sprawdź, z jakimi dodatkami ją połączyć.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Składniki
Serek śmietankowy umieść w misce. Orzechy włoskie drobno posiekaj. Dodaj do serka. Dorzuć też garść suszonej żurawiny. Zamieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj łyżką.
Rozłóż tortille na blacie. Na każdej z nich rozłóż farsz z serkiem śmietankowym, zostawiając około 1 centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi.
Zawiń każdą tortillę dosyć ciasno. Teraz umieść ją w folii spożywczej, dociskając mocno. Włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.