Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą tylko 4 proste składniki do stworzenia wykwintnej przystawki lub przekąski na zimno, czyli ślimaczków. Dzięki zielonej tortilli szpinakowej doskonale prezentuje się na stole. Sprawdź, z jakimi dodatkami ją połączyć.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Serek śmietankowy umieść w misce. Orzechy włoskie drobno posiekaj. Dodaj do serka. Dorzuć też garść suszonej żurawiny. Zamieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj łyżką.
Rozłóż tortille na blacie. Na każdej z nich rozłóż farsz z serkiem śmietankowym, zostawiając około 1 centymetr wolnej przestrzeni od krawędzi.
Zawiń każdą tortillę dosyć ciasno. Teraz umieść ją w folii spożywczej, dociskając mocno. Włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.