Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Dzisiaj zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskiego. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Przekąska idealna na imprezę rodzinną jak i ze znajomymi lub po prostu dla siebie tak o.
Polecam.
Odsłon: 282
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 166
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 97
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 282
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 166
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 97
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 103
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam, do miseczki dałam sos pomidorowy i zioła, wymieszałam. Posmarowałam całą powierzchnię ciasta, na sos ułożyłam szynkę w plasterkach, dałam pokrojona w kostkę paprykę, troszkę kukurydzy, pokrojony szczypiorek i wszystko posypałam żółtym serem. Zwijałam od dłuższego boku w roladę.
Kroiłam ok. 2 centymetrowe ślimaczki. Układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarowałam roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.