Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Dzisiaj zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskiego. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Przekąska idealna na imprezę rodzinną jak i ze znajomymi lub po prostu dla siebie tak o.
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 114
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 112
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 227
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 282
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 114
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 112
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 227
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 282
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam, do miseczki dałam sos pomidorowy i zioła, wymieszałam. Posmarowałam całą powierzchnię ciasta, na sos ułożyłam szynkę w plasterkach, dałam pokrojona w kostkę paprykę, troszkę kukurydzy, pokrojony szczypiorek i wszystko posypałam żółtym serem. Zwijałam od dłuższego boku w roladę.
Kroiłam ok. 2 centymetrowe ślimaczki. Układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarowałam roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.