Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 145 Ocena: 1950

Dodano:

Odsłon: 5525

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego.Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza :).

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • keczup
  • szynka lub kiełbasa
  • żółty ser
  • przyprawa do pizzy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera żółtego.Oprószamy delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwijamy jak roladę wzdłuż dłuższego boku.Taką roladę kroimy na plastry o szerokości 1,5-2 cm.Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń