Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka przekąska. Minimum roboty, proste składniki, ale smak ok:) Wykorzystałam parówki, serek śmietankowy i żółty ser. Polecam, jeśli mamy w lodówce ciasto francuskie.
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1000
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 64
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 406
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 716
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2605
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1000
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 64
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 406
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 716
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2605
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować ulubionym serkiem śmietankowym. Parówko drobniutko pokroić, rozłożyć na całości. Plastry żółtego sera cienko pokroić (albo po prostu zetrzeć kawałek sera). Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z jednej strony ciasta pokropić pikantnym ketchupem (nie za dużo, żeby nie wypływał).
Ciasto francuskie ciasno zrolować wzdłuż dłuższego boku i tak powstałą roladę pokroić na plastry - mi wyszło 16 ślimaczków.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. i piec ślimaczki aż się zarumienią - ok. 20-25 minut. Podawać np. z sosem jogurtowym, ale bez niego też dają radę. Jeśli mamy szczypiorek to polecam, dodaje ostrości ;)