Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka przekąska. Minimum roboty, proste składniki, ale smak ok:) Wykorzystałam parówki, serek śmietankowy i żółty ser. Polecam, jeśli mamy w lodówce ciasto francuskie.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować ulubionym serkiem śmietankowym. Parówko drobniutko pokroić, rozłożyć na całości. Plastry żółtego sera cienko pokroić (albo po prostu zetrzeć kawałek sera). Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z jednej strony ciasta pokropić pikantnym ketchupem (nie za dużo, żeby nie wypływał).
Ciasto francuskie ciasno zrolować wzdłuż dłuższego boku i tak powstałą roladę pokroić na plastry - mi wyszło 16 ślimaczków.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. i piec ślimaczki aż się zarumienią - ok. 20-25 minut. Podawać np. z sosem jogurtowym, ale bez niego też dają radę. Jeśli mamy szczypiorek to polecam, dodaje ostrości ;)