Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybki i niezawodny sposób na ożywienie każdej imprezy. Nie tylko wyglądają apetycznie i imponująco, ale także smakują wybornie. Nikt nie uwierzy, że ich przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Dużą zaletą tych przekąsek jest możliwość niemal dowolnej modyfikacji składników. Do środka możesz dodać ulubione warzywa, sałatę, sos pomidorowy i niemal wszystko, co masz w lodówce.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego.
Ułóż na cieście francuskim najpierw plastry szynki, a następnie posyp tartym serem.
Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i pokrój go w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm.
Ślimaczki z ciasta francuskiego połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
W miseczce rozbełtaj jajko. Posmaruj nim ślimaczki za pomocą silikonowego pędzla.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Przekąski piecz przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij ślimaczki z piekarnika i podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionych sosów.