Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybki i niezawodny sposób na ożywienie każdej imprezy. Nie tylko wyglądają apetycznie i imponująco, ale także smakują wybornie. Nikt nie uwierzy, że ich przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Dużą zaletą tych przekąsek jest możliwość niemal dowolnej modyfikacji składników. Do środka możesz dodać ulubione warzywa, sałatę, sos pomidorowy i niemal wszystko, co masz w lodówce.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11396
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4036
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 334
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 426
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11396
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4036
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 334
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 426
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego.
Ułóż na cieście francuskim najpierw plastry szynki, a następnie posyp tartym serem.
Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i pokrój go w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm.
Ślimaczki z ciasta francuskiego połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
W miseczce rozbełtaj jajko. Posmaruj nim ślimaczki za pomocą silikonowego pędzla.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Przekąski piecz przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij ślimaczki z piekarnika i podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionych sosów.