Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybki i niezawodny sposób na ożywienie każdej imprezy. Nie tylko wyglądają apetycznie i imponująco, ale także smakują wybornie. Nikt nie uwierzy, że ich przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Dużą zaletą tych przekąsek jest możliwość niemal dowolnej modyfikacji składników. Do środka możesz dodać ulubione warzywa, sałatę, sos pomidorowy i niemal wszystko, co masz w lodówce.
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15461
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 375
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 121
Jedna z najbardziej znanych amerykańskich sieci restauracji słynie z paluszkó...
Odsłon: 155
Faworki na smalcu to lekkie i chrupiące ciasteczka uformowane w eleganckie ws...
Odsłon: 724
Proste i szybkie w przygotowaniu danie, które idealnie sprawdzi się na romant...
Odsłon: 2895
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15461
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 375
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 121
Jedna z najbardziej znanych amerykańskich sieci restauracji słynie z paluszkó...
Odsłon: 155
Faworki na smalcu to lekkie i chrupiące ciasteczka uformowane w eleganckie ws...
Odsłon: 724
Proste i szybkie w przygotowaniu danie, które idealnie sprawdzi się na romant...
Odsłon: 2895
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Ułóż na cieście francuskim najpierw plastry szynki, a następnie posyp tartym serem. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami. Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i pokrój go w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm.
Ślimaczki z ciasta francuskiego połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. W miseczce rozbełtaj jajko. Posmaruj nim ślimaczki za pomocą silikonowego pędzla. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Przekąski piecz przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru. Wyjmij ślimaczki z piekarnika i podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionych sosów.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Marmurkowe jajka
Przekąski
Babka ziemniaczana ze swojskim smalcem
Przekąski
Wytrawne rurki z ciasta francuskiego z pastą z tuńczyka
Przekąski
Paluszki chlebowe
Marmurkowe jajka
Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają...
Odsłon: 35
Babka ziemniaczana ze swojskim smalcem
Dziś mam dla was przepis na pyszną babkę ziemniaczaną z różnymi dodatkami lec...
Odsłon: 140