Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybki i niezawodny sposób na ożywienie każdej imprezy. Nie tylko wyglądają apetycznie i imponująco, ale także smakują wybornie. Nikt nie uwierzy, że ich przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Dużą zaletą tych przekąsek jest możliwość niemal dowolnej modyfikacji składników. Do środka możesz dodać ulubione warzywa, sałatę, sos pomidorowy i niemal wszystko, co masz w lodówce.
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 86
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2239
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 86
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2239
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Ułóż na cieście francuskim najpierw plastry szynki, a następnie posyp tartym serem. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami. Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i pokrój go w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm.
Ślimaczki z ciasta francuskiego połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. W miseczce rozbełtaj jajko. Posmaruj nim ślimaczki za pomocą silikonowego pędzla. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Przekąski piecz przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru. Wyjmij ślimaczki z piekarnika i podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionych sosów.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami.
Przekąski
Schab po Warszawsku z pastą jajeczno- chrzanową. Idealny na Święta i imprezy.
Przekąski
Panierowany kalafior
Grzanki z mięsem mielonym
Szybkie i sycące. Ponadto łatwy sposób na wykorzystanie resztek chleba, czy w...
Odsłon: 44
Jajka faszerowane pieczarkami.
Jednym z często goszczącym dan na wielkanocnym stole są faszerowane jajka. Dz...
Odsłon: 62