Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1599
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 997
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1599
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 997
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!