Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!