Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna zakąska, prosta i smaczna!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Pieczarki czyścimy, kroimy drobno i przesmażamy z cebulką, pokrojona w drobną kostkę. Paprykę i cebulę kroimy w piórka.
Na ciasto francuskie wzdłuż nakładamy kolejno : szynka, pieczarki z cebulą, papryka, cebula (surowa), na to ser żółty.
Zawijamy w roladę i kroimy na ok 2cm krążki. Wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia (można wykorzystać ten, w które było zawinięte ciasto). Posypać z wierzchu tymiankiem i bazylią, lub innymi przyprawami jeśli lubicie.
Piekarnik rozgrzać do 180st i piec do zrumienienia. Smacznego!