Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki pełne warzyw. Doskonale pasują na kolację lub do pracy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20824
Składniki
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać masło i starte na tarce na dużych oczkach cukinie i pieczarki. Dusić dość długo na wolnym ogniu, bo trzeba maksymalnie odparować powstały płyn. Mieszać od czasu do czasu. Dodać ser feta. Dokładnie połączyć z cukinią i pieczarkami. Ciągle mieszać. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Uwaga, dodany wcześniej ser feta jest słony, a więc ostrożnie z solą. Wystudzić zawartość patelni. Do chłodnej masy dodać ser żółty. Wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować ketchupem. Nałożyć masę z patelni. Wyrównać i zwinąć rulon. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układać cięciem do papieru. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Ślimaczki podać gorące np na kolację. Wystudzone zabrać do pracy. Smacznego