Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz
łyżeczką Musztardy delikatesowej.
Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez
dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu.
Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość
zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku.
Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12
ślimaczków.
Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do
ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!