Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1469
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101657
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6119
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1469
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101657
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6119
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz
łyżeczką Musztardy delikatesowej.
Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez
dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu.
Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość
zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku.
Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12
ślimaczków.
Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do
ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!