Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24568
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu pikantnego oraz
łyżeczką Musztardy delikatesowej.
Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez
dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu.
Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość
zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku.
Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12
ślimaczków.
Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do
ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!