Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską:)

Ślimaczki z ciasta francuskiego  z szynką parmeńską:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2651

Dodano:

Odsłon: 9882

Świetna przekąska, która uatrakcyjni każda imprezę :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską:)

Przygotowanie

  1. Ciast francuskie rozwinąć i delikatnie posmarować keczupem. Na cieście rozłożyć szynkę parmeńską i posypać startym parmezanem.

  2. Ciasto zwinąć ciasno w rulon ( tak jak roladę).

  3. Zwinięte ciasto pokroić na około 2 cm plastry i ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ciasto francuskie się zarumieni, mniej więcej 15 minut. Wyglądają bardzo ładnie i są naprawdę smaczne. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 10 kwietnia 2016 Cudowne i bardzo smakowite ślimaczki :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 10 kwietnia 2016 uwielbiamy takie ,,dodatki,, do grilla,z pewnością u nas zagoszczą:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń