Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska, która uatrakcyjni każda imprezę :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Ciast francuskie rozwinąć i delikatnie posmarować keczupem. Na cieście rozłożyć szynkę parmeńską i posypać startym parmezanem.
Ciasto zwinąć ciasno w rulon ( tak jak roladę).
Zwinięte ciasto pokroić na około 2 cm plastry i ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ciasto francuskie się zarumieni, mniej więcej 15 minut. Wyglądają bardzo ładnie i są naprawdę smaczne. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)