Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego z szynką i serem. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2022
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5404
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2022
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5404
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować ketchupem, rozłożyć plastry szynki i plastry sera. Zwinąć w rulon i pokroić w grubsze ślimaczki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia składaniem do spodu. Opcjonalnie posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 20 minut.
Przygotowanie ślimaczków.
Ślimaczki gotowe do pieczenia.