Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita przekąska w sam raz na imprezę domową, podana na gorąco z ostrym żółtym serem mile zaskoczy gości swoim słodko – ostrym smakiem. Prosta i szybka w przygotowaniu będzie świetną propozycją na sylwestra.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421722
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2143
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421722
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2143
Składniki
Śliwki układamy na półmisku i do każdej wbijamy wykałaczkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia oraz sól. Całość delikatnie mieszamy. Śliwki maczamy w cieście i od razu smażymy na głębokim tłuszczu ( tak jak pączki ) na rumiano. Usmażone śliwki wyjmujemy łyżką cedzakową, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układamy na półmisku i posypujemy startym na tarce o małych oczkach żółtym serem. Podajemy na gorąco.