Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita przekąska w sam raz na imprezę domową, podana na gorąco z ostrym żółtym serem mile zaskoczy gości swoim słodko – ostrym smakiem. Prosta i szybka w przygotowaniu będzie świetną propozycją na sylwestra.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 665
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 665
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Składniki
Śliwki układamy na półmisku i do każdej wbijamy wykałaczkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia oraz sól. Całość delikatnie mieszamy. Śliwki maczamy w cieście i od razu smażymy na głębokim tłuszczu ( tak jak pączki ) na rumiano. Usmażone śliwki wyjmujemy łyżką cedzakową, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układamy na półmisku i posypujemy startym na tarce o małych oczkach żółtym serem. Podajemy na gorąco.