Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 640
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 640
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Składniki
Ryż ugotować w osolonym mleku, przepłukać go w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć masę z ryżem, dodać rodzynki i ubite białka jajek. Wyłożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej. Jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, włożyć w nie żurawinę. Ułożyć jabłka na ryżu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200?C przez 45 minut.