Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
truskawki to esencja polskiego lata, mogę je jeść na każdy posiłek, zabieram więc także do pracy :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Składniki
Wieczorem Do mleka sojowego dodaję chia i mieszam. Przed snem zaglądam i mieszam ponownie.
Rano Truskawki myję i szypułkuję, Garść kroję w ćwiartki. Resztę blenduję na mus.
Mleko z chia ma rano konsystencję gęstego czegoś pomiędzy jogurtem a galaretką. Dodaję do tego kawałki truskawek i zalewam musem. Zakręcam słoik i lecę do roboty :) a jak otwieram, pachnie w całym pomieszczeniu i tylko słyszę "woow, czyje to takie ładne śniadanko" :)