Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska, którą możesz zaserwować znajomym na świątecznej imprezie. Całość przygotowania to zaledwie 15 minut. To danie jest w stanie zrobić każdy, nawet największy kulinarny laik.
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 78
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 265
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 78
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 265
Składniki
Szpinak umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a suszone pomidory pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć szpinak i podsmażaj przez kilka minut. Gdy „zwiędnie” dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dorzuć suszone pomidory i przypraw do smaku.
Na samym końcu dodaj śmietanę i żółty ser. Całość trzymaj jeszcze przez 2 minuty na ogniu.
Jeden blat ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj go szpinakową masą i przykryj drugim płatem ciasta.
Wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (zostaw środek i „pień”). Ponacinane boki pozawijaj.
Gotową choinkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach przez 20-25 minut.