Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego, która jest jednocześnie bardzo efektowna i smaczna. Całość przygotujesz w zaledwie 15 minut! Tę wersję możesz odtwarzać zarówno na słodko, jak i na słono. Ciasto wychodzi wyjątkowo chrupiące, pięknie pachnie masłem i wytrawnymi dodatkami. Pysznie i kreatywnie!
nóż, deska do krojenia, patelnia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Szpinak umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a suszone pomidory pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć szpinak i podsmażaj przez kilka minut. Gdy „zwiędnie” dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dorzuć suszone pomidory i przypraw do smaku.
Na samym końcu dodaj śmietanę i żółty ser. Całość trzymaj jeszcze przez 2 minuty na ogniu.
Jeden blat ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj go szpinakową masą i przykryj drugim płatem ciasta.
Wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (zostaw środek i „pień”). Ponacinane boki pozawijaj.
Gotową choinkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach przez 20-25 minut.