Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska, którą możesz zaserwować znajomym na świątecznej imprezie. Całość przygotowania to zaledwie 15 minut. To danie jest w stanie zrobić każdy, nawet największy kulinarny laik.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Szpinak umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a suszone pomidory pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć szpinak i podsmażaj przez kilka minut. Gdy „zwiędnie” dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dorzuć suszone pomidory i przypraw do smaku.
Na samym końcu dodaj śmietanę i żółty ser. Całość trzymaj jeszcze przez 2 minuty na ogniu.
Jeden blat ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj go szpinakową masą i przykryj drugim płatem ciasta.
Wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (zostaw środek i „pień”). Ponacinane boki pozawijaj.
Gotową choinkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach przez 20-25 minut.