Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze wnuki je uwielbiają.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 300
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 387
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 89
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 300
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 387
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie:
Filet z kurczaka dobrze opłukać i oczyścić z błonek, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić dowolnie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem możemy też dodać szczyptę papryki ostrej, po czym odstawić do lodówki na pół godziny. Do miseczki wbić jajka, dodać obie mąki, mieszać i dodawać mleka do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. W małym rondelku rozgrzać olej, gotowe mięso wrzucić do przygotowanej panierki, wymieszać i kłaść porcjami na gorący tłuszcz, smażyć na małym ogniu do zrumienienia. SMACZNEGO