Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania ryby. Takie danie jest pyszne, nadaje się zarówno na obiad jak i na kanapki. Największą zaletą zalewy octowej jest to, że kwas zawarty w occie dokładnie rozpuszcza wszystkie małe ości zawarte w rybie. Dodatkowo ocet jest świetnym konserwantem, dzięki czemu rybę w zalewie octowej można długo przechowywać.
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 285
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29125
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 184
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 82
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 285
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29125
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 184
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 82
Składniki
Filety rybne podzielić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do ryb. Jajka rozbełtać, moczyć w nich ryby, a później obtaczać w mące. Następnie smażyć na złoty kolor. Ryby odłożyć. Ocet, wodę, cukier, sól razem zagotować, odstawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w pióra, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w grubsze paski. W słoiku układać porcjami rybę, cebulę oraz paprykę - zachowując luz, do 3/4 wysokości słoika, ryba spęcznieje. Dodać liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, zalać zimną marynatą. Zamknąć szczelnie, odstawić w chłodne miejsce. Rybę można podać następnego dnia, ale warto odczekać co najmniej 48 godziny. Po tym czasie ryba jest najlepsza do spożycia.