Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone filety i udka kacze do chleba.

Smażone filety i udka kacze do chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1736 Ocena: 28119

Dodano:

Odsłon: 557

Smażone filety i udka z kaczki podane jako ciepła przekąska z chlebem.

Składniki

  • kacze udka 4 szt.
  • filety z kaczki 2 kompletne ze skórą
  • Sól
  • Pieprz
  • wegeta bez konserwantów
  • swojskie pieczywo
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Smażone filety i udka kacze do chleba.

Przygotowanie

  1. Filety i udka nacieramy solą z pieprzem ziołowym i wegetą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.

  2. Na gorącej patelni smażymy części z kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa.

  3. Usmażone kawałki kaczki podajemy jako ciepłą przekąskę ze swojskim pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń