Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znany i lubiany ale nie mogłam się oprzeć aby pochwalić się tymi pysznościami.
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 86
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10300
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2090
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 86
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10300
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2090
Składniki
Zebrałam kanie. Właściwie czubajki kanie- miąższ jest biały, rzadko robaczywy, nie ciemnieje przy uszkodzeniu, pierścień na nóżce jest ruchomy, samych trzonów się nie je bo są łykowate. Najlepiej grzyby jest zebrać w całości i potem kilkukrotnie porównać ze opisami i zdjęciami z atlasu grzybów. Młodych się nie zbiera- są nieswoiste a poza tym niewygodnie się je panieruje i smaży.
Bezpośrednio przed smażeniem kanie należy oczyścić z piasku, można nawet je opłukać.
Kapelusze panieruje się w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smaży na rumiano i soli po wierzchu.
Smacznego :)