Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znany i lubiany ale nie mogłam się oprzeć aby pochwalić się tymi pysznościami.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 932
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2201
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 923
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 932
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2201
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 923
Składniki
Zebrałam kanie. Właściwie czubajki kanie- miąższ jest biały, rzadko robaczywy, nie ciemnieje przy uszkodzeniu, pierścień na nóżce jest ruchomy, samych trzonów się nie je bo są łykowate. Najlepiej grzyby jest zebrać w całości i potem kilkukrotnie porównać ze opisami i zdjęciami z atlasu grzybów. Młodych się nie zbiera- są nieswoiste a poza tym niewygodnie się je panieruje i smaży.
Bezpośrednio przed smażeniem kanie należy oczyścić z piasku, można nawet je opłukać.
Kapelusze panieruje się w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smaży na rumiano i soli po wierzchu.
Smacznego :)