Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znany i lubiany ale nie mogłam się oprzeć aby pochwalić się tymi pysznościami.
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 173
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 248
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 81
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3000
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 173
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 173
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 248
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 81
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3000
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 173
Składniki
Zebrałam kanie. Właściwie czubajki kanie- miąższ jest biały, rzadko robaczywy, nie ciemnieje przy uszkodzeniu, pierścień na nóżce jest ruchomy, samych trzonów się nie je bo są łykowate. Najlepiej grzyby jest zebrać w całości i potem kilkukrotnie porównać ze opisami i zdjęciami z atlasu grzybów. Młodych się nie zbiera- są nieswoiste a poza tym niewygodnie się je panieruje i smaży.
Bezpośrednio przed smażeniem kanie należy oczyścić z piasku, można nawet je opłukać.
Kapelusze panieruje się w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smaży na rumiano i soli po wierzchu.
Smacznego :)