Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone dzwonki z karpia zalane zalewą słodko kwaśną z cebulką w słoikach.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2323
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 437
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2323
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 437
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Zalewa octowa: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, wsypujemy pokrojoną cebulę w piórka, dajemy kilka liści laurowych i 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru sól do smaku. Zagotowujemy i czekamy aż ostygnie.
Sposób przygotowania Wymytego, oczyszczonego karpia kroimy w dzwonki, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową. Smacznego !!!