Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty w wykonaniu farsz do kiełbasy białej, według przepisu mojego męża. Zamiast wołowiny użyłam wieprzowego schabu. Usmażone z farszu kotlety są bardzo smaczne.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 811
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 811
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Podgardle i boczek przepuszczamy przez sitko 12 mm, schab przepuszczamy przez sitko 8 mm. Połowę zmielonego przez sitko boczku i podgardla przepuszczamy przez sitko 8 mm. Tak zmielone mięsa wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy do kleistości farszu. Wyrobiony farsz wstawiamy przykryty do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy.
Z farszu formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu do miękkości i zarumienienia się z obu stron.
Smacznego!!!