Bardzo smaczny i prosty w wykonaniu farsz do kiełbasy białej, według przepisu mojego męża. Zamiast wołowiny użyłam wieprzowego schabu. Usmażone z farszu kotlety są bardzo smaczne.
Smażone kotlety z farszu do białej kiełbasy.
Składniki
- boczek chudy 0,5 kg
- podgardle chude 0,5 kg
- ścinki ze schabu 1 kg
- schab 1 kg
- Przyprawy:
- Pieprz czarny 2 g/kg
- Czosnek 2 g/kg
- Majeranek 2 g/kg
- Sól 0,20 g/kg
Składniki
- boczek chudy 0,5 kg
- podgardle chude 0,5 kg
- ścinki ze schabu 1 kg
- schab 1 kg
- Przyprawy:
- Pieprz czarny 2 g/kg
- Czosnek 2 g/kg
- Majeranek 2 g/kg
- Sól 0,20 g/kg

Etapy przygotowania
Podgardle i boczek przepuszczamy przez sitko 12 mm, schab przepuszczamy przez sitko 8 mm. Połowę zmielonego przez sitko boczku i podgardla przepuszczamy przez sitko 8 mm. Tak zmielone mięsa wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy do kleistości farszu. Wyrobiony farsz wstawiamy przykryty do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy.

Z farszu formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu do miękkości i zarumienienia się z obu stron.

Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87

Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5372
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 106

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 676
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87

Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5372
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 106

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 676



Składniki
- boczek chudy 0,5 kg
- podgardle chude 0,5 kg
- ścinki ze schabu 1 kg
- schab 1 kg
- Przyprawy:
- Pieprz czarny 2 g/kg
- Czosnek 2 g/kg
- Majeranek 2 g/kg
- Sól 0,20 g/kg
Podgardle i boczek przepuszczamy przez sitko 12 mm, schab przepuszczamy przez sitko 8 mm. Połowę zmielonego przez sitko boczku i podgardla przepuszczamy przez sitko 8 mm. Tak zmielone mięsa wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy do kleistości farszu. Wyrobiony farsz wstawiamy przykryty do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach ponownie chwilę wyrabiamy.
Z farszu formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu do miękkości i zarumienienia się z obu stron.
Smacznego!!!
pyszne do tego chlebek i ogórek..mniammm:)