Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone kwiaty cukinii

Smażone kwiaty cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10164

Dodano:

Odsłon: 169

Faszerowane fetą i smażone w cieście naleśnikowym! Ostatnie smaki lata.

Składniki

  • Kwiaty cukinii lub innych kabaczków
  • feta lub inny twarożek
  • śmietana 18 %
  • Pieprz
  • ulubione zioła, u mnie bazylia
  • czosnek opcjonalnie 1 ząbek
  • ciasto naleśnikowe: jajo, mąka, woda, sól
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wcześniej zrobiłam kwiaaty cukinii faszerowane twarożkiem kanapkowym z dodatkiem koperku.

  2. Tym razem zrobiłam z fetą 1/4 opakowania, śmietaną 1 łychą, pieprzem i bazylią.
    Jeśli używanie nie solonego twarożku to trzeba doprawić.

    Całość wymieszałam, farsz włożyłam łyżeczką w kwiaty.
    Zanurzyłam w gęstszym cieście naleśnikowym i usmażyłam na rumiano.

  3. W zeszły weekend cukinie i kabaczki jeszcze u mnie kwitły.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń